SoZaVo ondertekent contract met Project Implementatie Unit-leden SSNVP 

Bij het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting ( SoZaVo) vond woensdag 31 augustus de ondertekening plaats van de contracten met de aangetrokken consultants voor de uitvoering van de IDB-lening “Support ro Safety Nets for Vulnerable Populations in Suriname (SSNVP) projectnummer 5447/OC-SU- SU L-1063.” 

De PIU-leden hadden maandag 5 september een officiële eerste kennismaking met minister Uraiqit Ramsaran van SoZaVo. Hij gaf te kennen dat alle vertrouwen te hebben in de PIU, en dat het werk waarmee het ministerie al bezig is, in alle voortvarendheid zal moeten worden voortgezet.” De Surinaamse samenleving rekent op ons”, aldus de bewindsman.

De algemene ontwikkelingsdoelstelling van dit project is om bij te dragen aan het verzekeren van een minimaal inkomen voor kwetsbare groepen die het moeilijk hebben door de huidige financieel-economische situatie. Hiermee wordt ook de effectiviteit van het sociaal vangnet van de overheid versterkt. Een ander belangrijke doel is, dat SoZaVo versterkt wordt om haar sociale programma’s efficiënter en transparant te ontwikkelen en beheren.

Vanuit het ministerie is de afgelopen zes maanden gewerkt om de ondertekening een feit te laten zijn .

De PIU bestaat uit :

• drs. Rachel Perri als Program Manager.

• drs. Lorain Arsomedjo als Monitoring & Evaluation Specialist.

• drs. Claudia A. C. Heide, MBA. als Financial Specialist.

• Silvia Karwofodi, BSc. als Procurement Specialist.

De PIU-leden stappen in een snel rijdende trein en zij zullen gelijk aan de slag gaan om het project te kunnen uitvoeren. Hierbij hebben zij al vanaf begin augustus deelgenomen aan verschillende trainingen van de IDB om te verzekeren dat zij hun taken naar behoren zullen kunnen uitvoeren. 

error: Kopiëren mag niet!