Damesvoetbalselectie Bernharddorp kampioen van Inheemse Vrouwen Copa

De Damesvoetbalselectie Bernharddorp heeft afgelopen weekend deelgenomen aan de Inheemse Vrouwen Copa 2022 en behaalde het kampioenschap. De eindstand Bernharddorp versus Bigi Poika was zaterdag 9-0 en op zondag Bernharddorp versus Section 4-0. In 2019 heeft het dorp ook al een kampioenschap behaald in Albina. 

Julio Irokromo, voorzitter van de Damesvoetbalselectie Bernharddorp, zegt tegenover Dagblad Suriname, dat het geweldig aanvoelt om het kampioenschap te behalen. Ook de dames hebben dit als geweldig mogen ervaren.

Hoe heeft het team dit kunnen bereiken?

Aan Irokromo werd gevraagd hoe zij dit hebben kunnen bereiken. Hierop geeft hij aan, dat een goede voorbereiding ervoor heeft gezorgd. dat zij het kampioenschap hebben kunnen behalen. “We hebben keihard gewerkt, een fundraising gehouden, de dames werden getraind door een gediplomeerde trainer. Het bestuur heeft zich ingezet. De dames hebben zich op hun eigen manier keihard ingezet. En om te zien dat je inzet wordt beloond is een heel goed gevoel”, zegt Irokromo. 

Omgaan met kritiek...

Vanuit de samenleving is kritiek geleverd op het team, omdat die niet volledig bestaat uit inheemse dames. Aan Irokromo werd gevraagd hoe zij met kritiek omgaan. Hierop zegt hij, dat ze volgens de regels van de organisatie gewerkt hebben. “We mochten met vijf niet inheemse spelers deelnemen aan de wedstrijd. En we hadden maar drie niet-inheemse dames in ons team. Twee mochten op het veld en een mocht op de bank. Ik snap niet dat mensen denken dat we alleen met niet-inheemsen hebben gespeeld. De organisatie zei, dat tenminste een van de ouders inheems moet zijn. Gemengde dames mochten volgens de regels wel meedoen. De kritiek lappen we dus aan onze laars. We weten dat we oprecht en volgens de regels gewerkt hebben”, aldus Irokromo.

SK

error: Kopiëren mag niet!