Minister Achaibersing moet blijven

Na de onafhankelijkheid in 1975, is het ons land niet altijd goed vergaan. De ellende begon in 1980 toen een stelletje ontevreden militairen de macht overnamen, wat later zou blijken dat dit in Ruil was voor zichzelf en hun nietszeggende “Revo”. Het werd nog erger toen in 1982 zestien eerbare onschuldige burgers werden vermoord, waarvoor er gelukkig na 40 jaar er een vonnis klaar ligt van 20 jaar gevangenisstraf.

Tot tweemaal toe heeft de Regering onder leiding van ex-president Venetiaan met grote inzet van de minister Hildenberg van Financiën en de governor van de Centrale Bank de heer Telting het land kunnen halen uit de blubber veroorzaakt door de “Revo”. Het laatste wat ze gedaan hebben, is het land op een vreselijke manier leeg te plunderen door een ongekend aantal leningen te zijn aangegaan die nooit terug betaald werden. Ze brachten het land in dusdanige problemen, dat ze eerder dan was afgesproken zijn opgestapt en de Regering die aantrad voor een haast onmogelijke situatie liet overnemen. 

Door deskundigheid van de regering Santokhi/Brunswijk en met name de kundige inzet van de minister van Financiën de heer Achaibersing, die bewezen heeft niet alleen een kundig mens maar bovenal een respectvol mens te zijn, door Suriname weer wat boven water heeft kunnen halen. 

We moeten onze Lieve Heer dankbaar zijn dat hij ons zo’n minister heeft gegeven, omdat hij weet dat Hij van ons houdt en dat Hij als natie het niet verdienen zo’n lot te ondergaan. De heer Achaibersing heeft niet alleen nationaal maar ook internationaal zijn stempel gedrukt. Dit kan gerust gesteld worden gezien de verontwaardiging van de verschillende instanties zoals het IMF, de IDB en de andere schuldeisers met wie de minister vaak voor ons land heeft moeten onderhandelen. Ze betreurden de berichtgeving allemaal. 

Als volk van Suriname hebben wij respect voor de problemen van persoonlijke aard waarmee de minister werd geconfronteerd. Toch lijkt het verstandig een beroep te doen op de minister voorlopig terug te komen op zijn besluit te bedanken. Hij heeft bewezen tot nog toe de beste te zijn. 

Minister, het is God die u heeft uitgekozen voor dit land en doen daarom een dringend beroep op U aan te blijven. Wij respecteren uw besluit maar het land kan u op dit moment niet missen aan de onderhandelingstafel met de verschillende schuldeisers. 

Vergeet U één ding niet minister, en dat is dat door Uw inzet het volk dat door enige noodzakelijke maatregelen het nu wat moeilijker heeft, er achter gekomen is en ook blij is dat toch aan het eind van de maand hun gelden voor hen werd overgemaakt. Dit allemaal nadat de vorige minister van Financiën de kas compleet leeggeroofd achterliet en met de stille trom vertrok. De mensen van de oppositie gaan altijd proberen u onderdruk te zetten om zo proberen te verdoezelen wat zij ervan gemaakt hebben. 

Heer minister luistert naar de stem van God en draai Uw besluit terug. U helpt hierdoor niet alleen de regering waarvan U deel uitmaakt, maar in het bijzonder het Surinaamse volk. U bent een eenvoudig hoog ontwikkeld en weldenkend mens.

Think Twice and Thank you?

R.K.

error: Kopiëren mag niet!