CARICOM-landen tekenen Partnership Agreement met Afreximbank

Op de eerste dag van het African Caribbean Trade & Investment Forum (ACTIF) op Barbados heeft de Afreximbank aangekondigd van plan te zijn in de toekomst de Caribbean Exim Bank op te zetten.

De Afreximbank, de African Export-Import Bank, is de belangrijkste multilaterale financiële instelling in Afrika. De handelsbank die in Cairo, Egypte, gevestigd is, levert financiële diensten aan 50 Afrikaanse landen.

Afreximbank ziet grote potentie in de samenwerking tussen het Afrikaanse continent en het Caribisch gebied en is daarom ook een van de organisatoren van ACTIF22. Om deze potentie verder te stimuleren, is de bank bereid om 700 miljoen dollar te investeren in de Caribische regio, zodra er een regionaal kantoor geopend is. Dit gebeurt vooruitlopend op de opening van de Caribbean Exim Bank.

Om hun commitment te tonen is een partnership agreement ondertekend tussen de bank en een deel van de CARICOM-landen.

Op donderdag 1 september hebben Barbados, Suriname, Saint Kitts & Nevis, de Dominicaanse Republiek, St. Lucia en St. Vincent & the Grenadines getekend tijdens de ACTIF22.

error: Kopiëren mag niet!