Parlementsvoorzitter Bee ontvangt Indiase ambtgenoot Om Birla

Om Birla, de voorzitter van het Lagerhuis van het Indiase parlement, is samen met een delegatie op bezoek in het land. Birla werd zaterdag door Marinus Bee, voorzitter van de Nationale Assemblee, ontvangen.

Het Indiase parlement bestaat uit een Lagerhuis, de Lok Sabha (Huis van het Volk) en het Hogerhuis, Rajya Sabha.

Bij de ontvangst waren de ambassadeur van India in Suriname, Shankar Balachandran, VHP-Assembleelid Asiskumar Gajadien en de griffier van de Nationale Assemblee, Ruth the Windt, aanwezig. Suresh Reddy, parlementslid van Rajya Sabha en parlementsleden Veena Devi en Ravindranath Shyamnarayan zijn ook afgereisd. 

Parlementaire samenwerking 

Tijdens het bezoek zal een Memorandum of Understanding (MoU) getekend worden tussen India en Suriname. Dat MoU zal tussen het secretariaat van de Nationale Assemblee en het secretariaat van Lok Sabha van India getekend worden inzake samenwerking tussen beide parlementen. 

De Indiase parlementaire afvaardiging zal ook een bezoek brengen aan president Chandrikapersad Santokhi.

Er zal van gedachten gewisseld worden over hoe de bilaterale samenwerking op diverse gebieden  geïntensiveerd kunnen worden. Het staatshoofd heeft eerder op 15 augustus tijdens de viering van de onafhankelijkheidsdag van India stilgestaan bij de bijzondere relatie tussen de bevriende naties. Tussen beide landen bestaat al 46 jaar een duurzame diplomatieke relatie.

Bezoeken aan districten 

De Indiërs zullen verscheidene historische plekken in de binnenstad van Paramaribo bezoeken. De delegatie zal verder een bezoek afleggen aan het district Nickerie. Op de terugweg naar Paramaribo zal een kort bezoek worden gebracht aan het district Saramacca. Zij zal ook de Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. aandoen. De nationale oliemaatschappij zal bij die gelegenheid een presentatie houden voor de parlementaire vertegenwoordiging uit India.Tot slot bezoekt de delegatie uit India het district Commewijne. De plaatsen Nieuw-Amsterdam en Mariënburg zullen worden aangedaan.

error: Kopiëren mag niet!