VHP-leider Santokhi installeert eerste jongerenwerkgroep binnen VHP Commewijne

VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi heeft vrijdag 26 augustus te Tamanredjo bij de VHP Commewijne de eerste jongerenwerkgroep geïnstalleerd met als voorzitter Adesh Ramlal, die zei dat hij alles zal doen met zijn team om verdienstelijk te zijn voor de opkomende generatie die de toekomst van Suriname zal helpen vormen.

Dit vond plaats tijdens een ressort bijeenkomst met de structuren van Commewijne. Zij hebben zich laten informeren door verschillende ministers, vertegenwoordigers van ministeries, en Assembleeleden over brandende issues in de samenleving die aandacht eisen van de regering.

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij was een van de sprekers en haalde aan, dat ondanks de geringe middelen tal van projecten uitgevoerd zijn, waaronder een belangrijke voor het district, het NOFA (Nationaal Ontwikkelingsfonds voor Agribusiness) is, die de agrariërs een boost moet geven om te produceren.

Mevrouw Karisma Mathoera die namens het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie het woord voerde, gaf aan dat de prijzen in de winkels de nodige aandacht hebben van het ministerie. Het ministerie zal de consument in bescherming nemen en prijsopdrijving voorkomen, zei ze.

Het Assembleelid Reshma Mangre sprak haar waardering uit, dat de president tijd genomen had om te praten met de structuren, en de bereidheid toonde om te luisteren naar de zorgpunten van het district. Ondanks veel negatieve belichting van de regering, zijn er ook veel positieve zaken die zich voordoen die niemand als vanzelfsprekend moet beschouwen.

Problemen zijn er om opgelost te worden, zei het parlementslid Sidik Moertabat. “Na moeilijke tijden zullen er zeker beter tijden aanbreken. Laten we de hoop niet opgeven, en vertrouwen hebben in onze leider.”

Hoofdbestuurslid Preshand Baldew, gewezen jongeren voorzitter van Commewijne, sprak de nieuwe jongerenwerkgroep moed in om het goede werk voort te zetten dat is gedaan de afgelopen jaren. De jongeren zullen mede ervoor zorgen dat de VHP in 2025 minimaal 28 zetels zal behalen. 

VHP-voorzitter Santokhi heeft de structuren gevraagd om het vertrouwen niet te verliezen dat is gesteld in deze regering om het land te redden. “Herstel en opbouw nemen tijd, offers en moeite, maar het zal ongetwijfeld goed komen met Suriname als wij ons volle ondersteuning geven aan het ingezet beleid van deze regering. De samenleving wil graag zaken snel gerealiseerd zien, en die vaart zal nu ook in de stabilisatiefase die is bereikt ook beter tot uiting komen.”

error: Kopiëren mag niet!