Indiase parlementaire delegatie op werkbezoek in Suriname

Een parlementaire delegatie van de Republiek India is van 27 tot en met 31 augustus op werkbezoek in Suriname. De delegatie bestaat uit leden van de Lok Sabha en Rajya Sabha. 

Lok Sabha is de hindi benaming voor Huis van het Volk of het Lagerhuis van het parlement van India. De regering van India is verantwoording schuldig aan deze kamer. Deze kamer bestaat uit 545 leden. 

De Rajya Sabha oftewel Raad van Staten is het Hogerhuis van het parlement van India. Dit bezoek kan gecategoriseerd worden als een parlementaire uitwisseling. Met De Nationale Assemblee (DNA) zal een samenwerkingsovereenkomst getekend worden. 

De Indiase parlementaire afvaardiging zal ook een bezoek brengen aan president Chandrikapersad Santokhi. Er zal van gedachten gewisseld worden over hoe de bilaterale samenwerking op diverse gebieden te intensiveren. Suriname en India mogen als landen op twee verschillende continenten, een aantal duizenden kilometers van elkaar gescheiden liggen, maar zijn als naties al 149 jaar met elkaar verbonden door intermenselijk contact. Het staatshoofd heeft eerder op 15 augustus tijdens de viering van de onafhankelijkheidsdag van India stilgestaan bij de bijzondere relatie tussen de bevriende naties. Tussen beide landen is er reeds 46 jaar een duurzame diplomatieke relatie.

Er zullen ook intentieverklaringen getekend worden tussen de delegatie en ministeries en instituten. 

Ook zullen de bezoekers verscheidene historische plekken in de binnenstad van Paramaribo bezoeken. De delegatie zal verder een bezoek brengen aan het district Nickerie. Op de terugweg naar Paramaribo zal een kort bezoek worden gebracht aan het district Saramacca. 

De delegatie gaat verder de Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. bezoeken. De oliemaatschappij zal bij die gelegenheid een presentatie houden voor de parlementaire vertegenwoordiging uit India.Tot slot zullen zij het district Commewijne bezoeken. De plaatsen Nieuw-Amsterdam en Mariënburg zullen worden aangedaan.

error: Kopiëren mag niet!