Uren geen water uit kraan delen Paramaribo-Noord door gesprongen SWM-leiding

Getroffen bewoners van kastje naar de muur gestuurd

“Vanwege dringende reparatiewerkzaamheden aan een gesprongen ’18’ hoofd distributieleiding van de SWM in de Johan Adolf Pengelstraat kunnen gebieden in Paramaribo-Noord (Charlesburg, Benie’s Park, Tourtonnelaan etcetera) een lage waterdruk ervaren. De SWM stelt alles in het werk om de werkzaamheden zo snel mogelijk af te ronden en de watervoorziening te normaliseren.”

Dit was een mededeling van de afdeling SWM Public Relations donderdagavond 25 augustus rond acht uur op onder andere Facebook. Op de internetsite van de SWM werd de breuk niet gemeld. 

Rond acht uur donderdagavond kwam er bij veel bewoners al enige tijd geen druppel water uit de kraan. Een en ander leidde tot nogal wat boze reacties onder het SWM-bericht op Facebook. Veel mensen klaagden over het feit, dat er geen druppel water uit de kraan kwam, terwijl de SWM sprak van een “lage waterdruk”.

De redactie van Dagblad Suriname vernam vrijdagochtend in alle vroegte van een bewoner te Abrabroki, dat bij hem pas iets over 01.00 uur weer wat water uit de kraan druppelde. 

Hij had overigens op diverse manieren getracht een reactie te krijgen van de SWM op de vraag wanneer de breuk hersteld zou zijn. Hij deed dat via Facebook en WhatsApp (Klantenservice). Van de Facebook-pagina van SWM ontving hij deze reactie: 

“Beste, hartelijk dank voor uw bericht. Voor  het doorgeven van uw klacht, storing of voor meer informatie kunt u bellen naar 129, 471414 of 404667 of appen/smsen naar 8893434. Bezoek voor meer informatie over onze diensten ook de website https://www.swm.sr/ .” Natuurlijk verwacht een klant een inhoudelijke reactie en niet een gestandaardiseerde reactie in de vorm van een doorverwijzing.

Op een naar de Klantenservice verzonden app-bericht ontving de bewoner helemaal geen reactie. Kortom, de betalende SWM-klant, uren verstoken van drinkwater uit de kraan, werd van het kastje naar de muur gestuurd en kreeg geen enkel fatsoenlijk antwoord. Om een uur ‘s nachts waren er ook nog geen nadere mededelingen geplaatst op Facebook door de SWM. 

Een bewoner van Zorg en Hoop uitte afgelopen nacht zijn woede op Facebook: “Lage druk?? Op Zorg en Hoop hebben we al langer dan 4 uren geen druppel water uit de kraan!!!! Dat melden jullie niet eens.”

Iemand anders schreef, dat Beekhuizen geen water had. “Er wordt niet eens behoorlijk gemeld. Het klachtennummer van WhatsApp zegt de melding pas na twee dagen te behandelen. Het nummer dat na 3 uur gebeld moet worden werkt ook niet. Hoe verder….?”

Natuurlijk, heeft de SWM zijn best gedaan om de breuk zo spoedig mogelijk te herstellen. Maar, op het terrein van communicatie kan de waterleidingmaatschappij nog wel de nodige lessen leren. De door een waterleidingbreuk gedupeerde klanten zouden absoluut adequater en sneller geïnformeerd moeten worden. 

Uit hetgeen de redactie van Dagblad Suriname in de nacht van donderdag op vrijdag zoal heeft kunnen optekenen aan de hand van reacties, blijkt overduidelijk de verontwaardiging onder klanten van de SWM over het feit, dat gesproken werd van het “ervaren” door “gebieden” van een “lage werkdruk”, terwijl in werkelijkheid er gedurende een aantal uren bij velen geen druppel water uit de kraan kwam.

PK

error: Kopiëren mag niet!