Politiepost Domburg heeft al enige tijd geen prowagen

De redactie van Dagblad Suriname kreeg onlangs een bericht van een burger die aangeeft, dat politiepost Domburg al enige tijd geen prowagen heeft.

“De politie is onze beste kameraad, dat krijgen we als burgers graag te horen. Maar, als de agenten van politie Domburg niet eens een prowagen hebben, hoe moeten ze uitrukken bij ongevallen?”, zegt de burger.

Hij haalt verder als voorbeeld aan een zware aanrijding met beknelling. “Domburg kan niet uitrukken, want ze wachten op assistentie van andere politieposten, terwijl de mensen bekneld zijn en voor hun leven vechten. Moeten ze dan uren wachten, voordat de politie arriveert?”, vraagt de man zich af. 

De burger geeft ook aan, dat er recentelijk een woningbrand heeft plaatsgevonden, en er was toen geen politievoertuig binnen. Er zou assistentie zijn gevraagd van politiepost Houttuin. Maar dit neemt ook tijd, zegt de man. Een politieambtenaar van Domburg zou met eigen voertuig zijn uitgerukt. “Is dit het beleid van de regering?”, aldus de burger. 

Tot slot wordt aangegeven, dat het toilet van het politiebureau ook nog defect is. De burger wenst aandacht hiervoor te vragen aan het Korps Politie Suriname (KPS) en de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi.

Aan de woordvoerder van het KPS, Milton Bisschop, werd door Dagblad Suriname gevraagd in hoeverre de informatie omtrent de prowagen, klopt. De informatie zou nagetrokken worden. Echter is na twee dagen nog steeds geen reactie hierop ontvangen.

Uit een eigen informatiebron verneemt de redactie, dat de politiepost Domburg inderdaad geen prowagen heeft. Dit zou al bijna een maand het geval zijn.

SK

error: Kopiëren mag niet!