Dominee Runaldo Gallant gekozen tot Praeses van EBGS

Dominee Runaldo Gallant is donderdagavond 25 augustus in de Wanicakerk gekozen tot Praeses van de Evangelische Broedergemeente Suriname (EBGS). Hij zal de komende drie jaren leiding geven aan de EBG-Provincie Suriname (Suriname, Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Frans Guyana).

De nieuw gekozen Praeses heeft eerder in het Provinciaal bestuur van de EBGS gezeten. 

De verkiezing van de Praeses vond plaats tijdens de 19e Synode van EBGS die van 22-26 augustus wordt gehouden.

In de eerste ronde nam Gallant (44 stemmen) het op tegen Roseline Zamuel-Rotgans (19 stemmen), Ingrid Nortan-Uden (10 stemmen), Michael Persaud (29 stemmen) en Roberto Ratling (6 stemmen). In de tweede ronde behaalde Persaud 26 stemmen, Zamuel-Rotgans 16 stemmen en gingen 62 stemmen naar Gallant.

De 1e en 2e Vice-Praeses en de overige leden van het Provinciaal Bestuur worden vrijdag 26 augustus gekozen.

De Synode is de hoogste instantie en de wettige vertegenwoordiging van de EBGS.

error: Kopiëren mag niet!