Politie voert met leger en BBS surveillances en controles op in centrum Paramaribo

Tijdens de Covid-19 pandemie vonden surveillances en andere werkzaamheden van de politie op een laag pitje plaats. Door de normalisatie van het dagelijks leven en de verruwing van de criminaliteit, zal de politie in nauwe samenwerking met het Nationaal leger, de Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname (BBS) en de beveiliging van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) ondersteund door de externe actoren verhoogde surveillance en controle uitoefenen ten einde het veiligheidsgevoel bij de gemeenschap te herwinnen.

In het kader van het door de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, gelanceerd Project Veiligheidszone Paramaribo Centrum, zijn door de Regio Commandant en Commandant van de Algemene Surveillance Dienst ASD overlegmomenten geweest met externe actoren van het resort Paramaribo.

Daarbij kwamen aan de orde zaken waarmee de politie tijdens controle- en surveillances wordt geconfronteerd, zoals enorme geluidsoverlast vanuit auto’s, beschietingen met of zonder slachtoffers en andere ernstige vormen van verstoring van de openbare orde rust en veiligheid.

Hierbij wordt gedacht aan illegale autoraces, overmatig alcoholgebruik, drugsgebruik en het plegen van ernstige strafbare feiten.

error: Kopiëren mag niet!