Tiener wordt jongste persoon die solo rond de wereld vliegt

Mack Rutherford, 17, is de jongste persoon geworden die solo rond de wereld heeft gevlogen in een klein vliegtuig na 54.124 kilometer te hebben gevlogen en meer dan 30 landen te hebben bezocht.

De 17-jarige landde op een vliegveld in de buurt van de Bulgaarse hoofdstad Sofia, dezelfde plek vanwaar hij op 23 maart vertrok in zijn Shark Aero ultralicht vliegtuig.

Onderweg kwam Mack, geboren uit Britse ouders, maar opgegroeid in België, zandstormen tegen in Soedan en bracht hij de nacht door op een onbewoond eiland in de Stille Oceaan.

De reis van Rutherford duurde langer dan gepland vanwege vertragingen in de vergunning, waardoor hij twee keer zijn route moest wijzigen en over Afrika, het Midden-Oosten, Zuid-Azië, Noord-Amerika en terug naar Europa moest vliegen.

Rutherford werd de jongste persoon die solo de wereld rond vloog en nam de titel over van Travis Ludlow, die 18 was toen hij vorig jaar zijn reis voltooide.

Hij is nu ook de jongste persoon die rond de wereld heeft gevlogen in een ultralicht vliegtuig, de titel die eerder werd gehouden door zus Zara, die in januari van dit jaar haar eigen reis rond de wereld maakte.

error: Kopiëren mag niet!