Dubai kondigt immens vliegveld aan voor 260 miljoen reizigers per jaar 

Dubai International Airport, het drukste vliegveld ter wereld, hoopt over uiterlijk tien jaar verhuisd te zijn naar de zuidelijke woestijn in het emiraat. Zo’n 45 kilometer van waar passagiers nu aankomen, moet een hypermodern vliegveld verrijzen.

De emir van het emiraat Dubai verspreidde zondag simulatiebeelden van wat Al Maktoum International Airport moet worden. Al Maktoum heeft nu twee landingsbanen, daar moeten er drie bijkomen. In totaal moet er plek zijn voor 260 miljoen passagiers per jaar.

Het grootste probleem met Dubai International Airport (dat ook twee banen heeft) is dat het midden in woonwijken ligt en naast twee snelwegen.

De overstapluchthaven wordt verder aangekleed met witte ‘woestijntenten’ en veel waterpartijen. De verwachting is dat er 400 gates nodig zijn.

error: Kopiëren mag niet!