Werkenden genoodzaakt producten op borg te kopen

“Het verhaal gaat maar door en door, de prijzen van alle producten en diensten  blijven maar stijgen en er komt geen verandering. De situatie verergert alleen maar”, zegt een vrouw in gesprek met Dagblad Suriname. Zij is dagelijks in het centrum en probeert zo ook haar boodschappen gelijk te doen voor zij naar huis gaat.

“Ik passeer de markt dagelijks om naar het werk te gaan en terug naar huis. Hoe ik voorlopig geen vervoer heb doe ik dat te voet, dus ik zie dagelijks de ellende in het centrum. Met de auto maak je dat mee en als voetganger zelfs ook. Maar, het ergste is dat de prijzen maar blijven stijgen en dat er geen einde komt aan de pijn en verdriet. Als alleenstaande en werkende is het heel moeilijk om het te overleven. Waar je denkt dat je dagelijks gezond kan eten, kan dat ook niet, maar voor mijn kinderen probeer ik toch iets te creëren”, benadrukt de vrouw. 

“Als werkende ben ik toch genoodzaakt dingen op borg te nemen, dat is zo erg, maar dat gaat ook niet altijd werken. De mensen hebben ook hun leven en kunnen dat niet vaak toestaan.”

Een andere vrouw zegt, dat zij nog op een verandering hoopt. “Dit kunnen velen niet, je ziet dat men blijft kopen, omdat het niet anders kan. Wij moeten eten om gezond te blijven, energie te hebben om alles te overbruggen. En geloof me, deze stress neemt echt te veel energie van mij, ik denk van velen ook.” 

TM

error: Kopiëren mag niet!