OEKRAÏNE
Situatierapport dag 181

DOOR JORDI BOU

23 augustus 2022 – Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt dat Rusland van plan is nieuwe aanvallen uit te voeren op de civiele infrastructuur en overheidsgebouwen van Oekraïne voorafgaand aan de Onafhankelijkheidsdag van het land.

“We hebben informatie dat Rusland zijn inspanningen opvoert om de komende dagen aanvallen uit te voeren op de civiele infrastructuur en overheidsfaciliteiten van Oekraïne. Gezien de staat van dienst van Rusland in Oekraïne, zijn we bezorgd over de aanhoudende dreiging die Russische aanvallen vormen voor burgers en civiele infrastructuur’, aldus de functionaris.

De Amerikaanse ambassade in Kiev heeft er bij Amerikaanse burgers die nog in Oekraïne zijn op aangedrongen het land onmiddellijk te verlaten.

Ondertussen zegt de Britse inlichtingendienst dat Rusland is begonnen met het bouwen van een drijvende brug over de rivier de Dnipro terwijl Oekraïense raketten de Antonivsky-wegbrug blijven raken, nabij de belangrijkste stad Cherson.

En in de oblast Zaporizhya wijzen Russische volmachten Oekraïense burgers die vanuit het onbezette Oekraïne binnenkomen aan als “asielzoekers”, waarmee zij schuin de onafhankelijkheid van de regio verklaren.

error: Kopiëren mag niet!