“Iets kunnen betekenen voor je ouders of voor jezelf”

“Erf maaien, harken, schoffelen, bespuiten of schoonmaken als een vakantiejob is ook leuk”, zegt Addy tegenover Dagblad Suriname. “Momenteel heb je vele jongeren net als ik die op zoek zijn naar een vakantiejob en het niet zien zitten om wat te verdienen met het schoonmaken of helpen schoonmaken van een erf. Door het feit dat zij hondenontlasting moeten opruimen of andere troep, willen velen het niet. Voor mij is het wel leuk, het is ook een uitdaging, soms heb je wel enkele dingen die je kunnen hinderen, maar je leert veel”, zegt Addy. 

“Maar, het belangrijkste is dat je verdient en met je salaris iets kunt betekenen voor je ouders of voor jezelf.”

Lange, die een kleine ondernemer is, geeft aan dat hij voor de vakantie drie jongeren in dienst heeft genomen. Hij maakt erf schoon en kan het erf ook avontuurlijk inrichten. “Naast het maaien of bespuiten heb ik ook wel vaak klanten die hun erf willen transformeren tot een kleine speeltuin of een vijver willen plaatsen voor hun vissen. Zolang men een rustgevend gevoel wil van hun erf kan ik het”, zegt Lange.

“Bij mij heb ik wel veel heren in dienst, voor het schoonmaken van een erf heb ik zes heren, twee die maaien, twee die schoonmaken en twee die grofvuil opruimen. Het hangt ook er van af hoe groot het erf is of wat er gedaan moet worden. Waarom ik jongeren in dienst heb genomen is, omdat zij ook kunnen leren. Je hebt enkele jongeren die niet eens een hark weten te pakken of een tuin weten schoon te maken voor hun ouders. En hun op een leuke manier dat leren kan een verandering brengen”, benadrukt Lange.

“In 2019 heb ik dat ook gedaan en ik heb gemerkt dat diezelfde jongens die in dienst bij mij waren, het erf bij hun schoon houden en ook weten te planten. Niet alleen het erf wordt onderhouden, maar ook hun omgeving. In het proces wordt ook geleerd wat voor gevaar men kan tegenkomen als een erf niet schoongemaakt wordt en wat onkruid zoal kan doen. Ik hoop dat de vakantie toch wel veel werk voor mij brengt. Op zo’n manier kan ik ook meer jongeren in dienst nemen en het een en ander leren”, zegt Lange.  

TM

error: Kopiëren mag niet!