President Santokhi spreekt landbouwbeurs op Trinidad & Tobago toe

President Chandrikapersad Santokhi heeft vrijdag 19 augustus het regionale  Agri-Investment Forum en Expo II op Trinidad & Tobago toegesproken.

Naast hem waren onder andere premier Mia Mottley van Barbados, president Irfaan Ali van Guyana en premier Keith Rowley van Trinidad & Tobago aanwezig.

Santokhi, die momenteel ook Caricom-voorzitter is, sprak over het belang van voedselzekerheid en het regionale beleid daarvoor.

Het Agri-Investment Forum en Expo II vindt plaats in Port of Spain van 19 tot 21 augustus. Het evenement wordt georganiseerd onder het thema “Transforming Agriculture through Innovation and Investment” en dient om voort te bouwen op de discussies, initiatieven en resultaten van het eerste Agri-Investment Forum and Expo dat in mei 2022 in Guyana werd gehouden. Onlangs heeft Suriname, samen met andere Caricom regeringsleiders, de toezegging hernieuwd om landbouw te ontwikkelen en te investeren daarin met als doel de voedselimportwet van de lidstaten tegen 2025 met 25 procent te verminderen.

Bilaterale ontmoetingen 

Samen met minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, heeft de president donderdag 18 augustus een onderhoud gehad met de voorzitter van de Caribische Kamer van Koophandel, de Caricom Private Sector Organization (CPSO). Voor Suriname, als houder van de portefeuille voor Industrial Policy, was dit onderhoud van eminent belang.

President Santokhi gaf aan, dat hij uitgaat van het principe van het voorop stellen van gemeenschappelijke belangen. Ook kwam hij met voorstellen voor het industrieel beleid, welke door een gezamenlijk team zal worden opgesteld. Een delegatie van de CPSO komt binnen een maand naar Suriname om investeringstrajecten te bekijken.

Tijdens zijn bezoek heeft het staatshoofd ook een ontmoeting gehad met het management van de National Energy Cooperation of Trinidad & Tobago ltd. Ook is samen met president Ali van Guyana en premier Rowley van Trinidad & Tobago, van gedachten gewisseld over de verdere ontwikkeling van de olie- en gassector, waarna de delegatie een rondleiding kreeg op het bedrijf van de ‘National Energy Cooperation’.

error: Kopiëren mag niet!