Redenen waarom Surinaamse volk in de ellende zit

De redenen van de verarming zijn, volgens politicus Richard Kalloe, te wijten aan het onvermogen van politici om sociaal-economische ontwikkeling te bewerkstelligen. De ‘oude’ politieke leiders met name de NPS, de NDP en de VHP, zijn corrupt en incompetent, zegt Kalloe.

“Dat betekent dat Suriname ondanks het feit dat wij vanaf 1975 meer dan 60 miljard hebben verdiend en specifieker gezegd vanaf 2000 ongeveer 48 miljard dollar hebben verdiend, er weinig is gestopt in de sociaal-economische ontwikkeling van het land. Sociaal-economische ontwikkeling van een land is belangrijk, omdat alle landen, ook de rijke landen, constant hieraan werken. Er moet constant gerepareerd worden en geïnvesteerd worden in wederopbouw en modernisering. Werp je een blik op de diverse krotten in Paramaribo die ooit mooie huizen waren, zijn die vervallen, omdat er niet geïnvesteerd is in die huizen. Wanneer je een auto niet onderhoud en upgrade, gaat hij vervallen tot oud roest. Investeren om sociaal – economische ontwikkeling tot stand te brengen is een must.”

Het antwoord op alle problemen 

“Sociaal-economische ontwikkeling is het antwoord op alle problemen waarmee wij te maken hebben”, aldus de politicus. Daarom is hij van mening, dat de huidige problemen niet opgelost zullen worden en zeker niet met het IMF. Vooral als het gaat om armoede, kan alleen sociaal-economische ontwikkeling dit bestrijden. Doordat er geïnvesteerd wordt kan er werkgelegenheid vrijkomen. Als er geïnvesteerd wordt in de deviezen verdiencapaciteit, zal het de betalingsbalans ten goede komen.

  “Je krijgt daarna een verhoging van de koopkracht als dit gepaard gaat met verhoging van de productiviteit waarna  je de wisselkoers ook stabiel krijgt. Echter wordt de wisselkoers niet stabiel als we in de reserves van de Centrale Bank een miljard dollar hebben. Dit heeft geen invloed op de wisselkoers. Alleen wanneer die dollars werken op de kapitaal markt.”

Gevaarlijk op weg een ghetto te worden 

Sociaal-economische ontwikkeling zorgt voor werkgelegenheid. Zonder, gaan alle districten een ghetto worden. “We zijn al gevaarlijk opweg alleen, omdat onze politici geweigerd hebben om onze verdiende gelden te stoppen in de sociaal-economische ontwikkeling.”

Als de koopkracht omhoog gaat en de wisselkoers stabiel wordt, werkt dat ook positief op de pensioenen. “Middels sociaal-economisch beleid kan je ook sociale woningbouw projecten uitvoeren. Dit kan ervoor zorgen dat burgers in een fatsoenlijk huis kunnen wonen of huren. Tenslotte, alleen in de praktijk van sociaal-economische ontwikkeling gaan mensen beter geschoold worden en krijg je beter kader. En niet door te bille poetsen achter een computer in een airco kamer”, aldus Kalloe. 

NK

error: Kopiëren mag niet!