VOETBAL” Geschiedenis van de FIFA World Cup-trofee

DOOR CHRIS DINSDALE

20 november 2022 – 18 december 2022 – De FIFA World Cup vindt plaats in Qatar, met 32 ​​teams die strijden om wereldkampioen te worden. De FIFA Wereldbeker-trofee die het winnende team op 18 december omhoog zal hijsen, werd geïntroduceerd in 1974, nadat Brazilië de vorige trofee regelrecht won na hun derde wereldbeker-triomf.

De originele trofee overleefde de Tweede Wereldoorlog, verborgen onder een bed in Italië door FIFA-vice-president Ottorino Barassi. Gestolen in Engeland voor het WK 1966, werd het gevonden in een vuilnisbelt door een hond genaamd Pickles.

De huidige trofee weegt 6,1 kg en is 36 centimeter hoog. Ontworpen en gemaakt door de Italiaanse beeldhouwer Silvio Gazzaniga, het is gemaakt van 18-karaats goud met twee lagen malachiet en toont twee atleten die de aarde omhoog houden “op het roerige moment van de overwinning”.

De FIFA World Cup Trophy kan niet meer zomaar gewonnen worden, hij blijft in permanent bezit van de FIFA. De winnaars ontvangen een vergulde replica, bekend als de FIFA World Cup Winners’ Trophy.

error: Kopiëren mag niet!