Huwelijk tussen Menzo en SVB van korte duur: trainer Menzo terug naar China voor het grote geld

Slechts acht maanden na zijn aanstelling vertrekt Stanley Menzo alweer als bondscoach van Suriname. De oud-doelman van onder andere Oranje, Ajax en PSV heeft besloten in te gaan op een lucratieve aanbieding uit China. 

Volgens Chinese media gaat Menzo weer aan de slag bij Beijing Guoan, waar hij al eerder werkzaam was, zo meldt De Telegraaf. Daar was hij coach van de beloftenploeg. Menzo trad begin januari aan als bondscoach en volgde toen Dean Gorré op, die in de zomer van vorig jaar vertrok. De voormalig doelman was eerder coach van Ajax Cape Town en de nationale ploeg van Aruba.

Menzo, die in januari een tweejarig contract ondertekende, heeft zijn voortijdige vertrek in een video persconferentie bekendgemaakt. 

Het nationale voetbalteam van Suriname, meer bekend als Natio, werkte onder leiding van Menzo zeven interlands af. Daar zaten twee oefenzeges bij. In de groepsfase van de Concacaf Nations League verloor Menzo met Suriname van Mexico en Jamaica en werd er gelijkgespeeld tegen datzelfde Jamaica.

De taken van Menzo worden voorlopig overgenomen door Roberto Gödeken, zijn huidige assistent. Hij zal in ieder geval de interlandperiode van september voor zijn rekening nemen. De Surinaamse voetbalbond SVB beraadt zich op de definitieve opvolging van Menzo.

error: Kopiëren mag niet!