Ambassadeur Khargi probeert Nederlandse boeren over te halen om naar Suriname te komen

De Surinaamse ambassadeur in Nederland, Rajendre Khargi, probeert agrariërs met de slogan ’Grond zoekt boer’ te overtuigen om in Suriname te komen boeren, nu Nederlandse boeren in eigen land steeds meer onder druk komen te staan. Dat schrijft Omroep Flevoland.

Suriname is een goed alternatief voor boeren die ergens anders hun werkzaamheden willen voortzetten, benadrukt Khargi. Op de Floriade in Almere wordt in het Surinaamse paviljoen op de wereldtuinbouwtentoonstelling gewezen op de mogelijkheden die de Surinaamse landbouwsector biedt.

Carbon negatief

Hij legt uit, dat Suriname netto carbon negatief is, wat betekent dat het land meer broeikasgassen absorbeert dan het uitstoot. Khargi zegt dat dit bij slechts twee andere landen ter wereld voorkomt. Deze uitspraken deed hij dinsdag tijdens een uitzending van Dit Is Flevoland vanaf de Floriade in Almere. 

Een overstap naar Suriname voor Nederlandse boeren “zal niet makkelijk worden”, maar hopelijk gaan ze het wel overwegen, zegt hij. Vorig jaar deed president Chandrikapersad Santokhi een vergelijkbare oproep aan Nederlandse boeren.

error: Kopiëren mag niet!