Mytylschool Suriname anno 2022

Dankzij het Twinning project waarin Mytylschool Suriname en Mytylschool Drostenburg (Nederland) participeerden, zijn wij beter in staat om onderwijs op maat te bieden aan leerlingen met een lichamelijke beperking.

Sinds 1966 biedt de Mytylschool onderwijs en therapie aan leerlingen met een lichamelijke beperking van 4 tot en met 18 jaar die geen regulier onderwijs kunnen volgen. De school heeft 8 groepen Speciaal Basisonderwijs en 3 groepen Voortgezet Speciaal onderwijs. De Mytylschool kinderen kunnen binnen de directe omgeving van de school en na afstemming gratis worden gehaald en gebracht met onze bussen.

De school beschikt over een overdekte multifunctionele binnenplaats met speeltoestellen, een verwarmd zwembad met een lift, een computerruimte met aangepaste programma’s en bedieningsinstrumenten, een mediatheek met een digitaal schoolbord, een keuken, wasruimte en een tuin voor educatieve doeleinden.

In 2019 zijn we gestart met een Twinning project om de kwaliteit van het Speciaal onderwijs te verbeteren door onderwijs op maat aan te bieden waardoor de leerlingen betere toekomstmogelijkheden krijgen. Met gelden uit het Twinning project, zijn bestaande leerplannen verbeterd en nieuwe leerplannen geïntroduceerd. Wij beschikken nu over een minivakschool met een kapsalon, houtbewerking, mode & creatie en kunst & creativiteit. Hiermee kan voor ieder kind een leertraject worden uitgezet waarmee ze worden voorbereid op hun leven na de Mytylschool. Deze kan variëren van een zinvolle dagbesteding tot en met toelating vervolgonderwijs en/of de arbeidsmarkt.

Voor dit project is nauw samengewerkt met het team van Mytylschool Drostenburg in Amsterdam die jarenlange ervaring heeft met onderwijs op maat.

Indien uw kind, vanwege een lichamelijk beperking, niet in staat is om regulier onderwijs te volgen, kunt u uw kind aanmelden bij de Mytylschool, telefoon 463300, adres Margarethalaan 46 van maandag – vrijdag tussen 8:30 en 12:00 uur.

De Mytylschool let niet op de beperking van de leerling, maar probeert de mogelijkheden van de leerling te benutten en die tot ontwikkeling te brengen.

De Mytylschool

error: Kopiëren mag niet!