22 landbouwers hebben LVV-training ‘Goede Agrarische Praktijken’ succesvol gevolgd

Tweeëntwintig landbouwers hebben donderdag 11 augustus het Goede Agrarische Praktijken (GAP)-certificaat in ontvangst mogen nemen. Deze landbouwers zijn in juli begonnen met de training, verzorgd door landbouwvoorlichters van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) in het LVV-ressort kantoor te Wanica B.

De landbouwers hebben de nodige kennis opgedaan in onder andere hygiëne in het veld, toepassing van gewasbeschermingsmiddelen, traceerbaarheid en registratiebeheer.

Waarnemend Landbouw-directeur Soedeshchand Jairam drukte de landbouwers op het hart het geleerde toe te passen binnen hun productie. LVV beoogt hiermee de kennis en bewustwording van landbouwers te vergroten, zodat zij gewassen kunnen verbouwen die voldoen aan de voedselveiligheid standaarden om toegang te verkrijgen tot exportmarkten.

error: Kopiëren mag niet!