Rioolroosters blijken gewilde buit

IJzeren rioolroosters (ook wel putdeksels genoemd) blijken een gewilde buit te zijn binnen het dievengilde. Kennelijk leveren de roosters de nodige dollars op. Maar, de dieven zijn – afgezien van het feit dat je natuurlijk sowieso niet andermans eigendommen mag stelen – zeer onverantwoordelijk. Immers, na het verwijderen van de roosters ontstaat er een groot gapend gat dat kan leiden tot ernstige ongevallen.

Dit weekend was het weer raak. Een bewoner wond zich daar dermate over op, dat hij een video en enkele foto’s van de diefstal van een rooster op social media plaatste, in de hoop dat de verantwoordelijke instanties de dieven kunnen opsporen en in de kraag vatten.

Het gaat om de diefstal van een rioolrooster op dinsdag 2 augustus in de Morisipalmstraat te Mottonshoop.

“Doordat het gat nu opstaat zal het een gevaar vormen voor voetgangers met name onze kinderen, alsook voertuigen. Dit gedrag is afkeurenswaardig en hopelijk zal de gemeenschap en de politie snel handelen in deze”, aldus de boze bewoner.

PK

error: Kopiëren mag niet!