“Het ging prima totdat mijn moeder ziek werd”

Sheniera Pregers is 29 jaar en is moeder van een energieke en vriendelijke dochter van 2 jaar. Sparkle Design is haar onderneming en zij is van nature een artistiek mens en houd enorm veel van handenarbeid.

Sheniera is al jaren bezig om haar eigen onderneming op te zetten. Zij wil graag haar eigen baas zijn en begon enkele jaren geleden met het maken van kralen sieraden.

Hiermee is zij gestopt, omdat het niet lukte met de verkoop. Shaniera heeft daarna verschillende cursussen gevolgd om te kijken wat precies bij haar past, waarvan nagelstyliste één van was. Niet lang daarna moest zij deze onderneming stopzetten, omdat het haar was opgevallen dat haar omgeving niet een grote aantrekkingskracht had voor deze branche. Een klantenkring was ook moeilijk op te bouwen, zegt Shaniera in gesprek met Dagblad Suriname.

In de toekomst wil ze deze onderneming toch weer oppakken, omdat zij ontzettend houd van vooral designs en nagels.

Stil zitten was geen optie voor haar, dus kwam zij op het idee om kleren te stikken. Het begon allemaal eerst om leuke kleding voor zichzelf te maken en daarna door veel te oefenen is ze gaan uitbreiden naar hoofddeksels zoals bonnets, turbans en hoofdbandjes voor baby’s.

Shaniera zag heel snel een aanloop voor dit product, klanten kwamen en vonden het heel leuk en apart voor hun baby’s en daardoor wist zij gelijk dat ze officieel hieraan moest beginnen en blijven werken.

“Het ging prima totdat mijn moeder heel erg ziek werd.” Als enig kind kon zij haar onderneming niet volhouden, vanwege de ziekte van haar moeder. “Mijn moeder had veel zorg nodig.”

Het was vorig jaar in november dat haar moeder kwam te overlijden, en het heeft echt heel lang geduurd om zo een groot verlies te verwerken en te herstellen. Na de begrafenis heeft ze aan haar haarzelf beloofd haar onderneming weer op te pakken. 

Uiteindelijk heeft zij haar onderneming inderdaad weer opgepakt en doet haar uiterste best om gefocust te zijn. “Ik geef niet op en hou ontzettend veel van dit werk. Mijn moeder is er helaas niet meer, maar nog steeds voel ik dat ik haar moet bewijzen dat ik deze business wel tot grote hoogte kan brengen. Ik heb er geloof in and i am gonna make her proud”, besluit Sheniera. 

CB 

error: Kopiëren mag niet!