CEO van Apache: “Surinaams gas een ontwikkeling op de langere termijn”

De potentiële uitbouw van aardgas in Suriname is een langetermijnperspectief voor de in Houston gevestigde upstream-operator Apache (APA), aldus CEO John Christmann.

Het Amerikaans bedrijf is actief in de offshore-blokken 53 en 58 van Suriname “We mikken nog steeds op een ontwikkeling van zwarte olie, een lagere ‘gas-to-oil ratio’, zei Christmann onlangs tijden een vergadering van APA over de resultaten van het tweede kwartaal.

Veel gas

“We hebben ook een aanzienlijke hoeveelheid gas in het blok 58 gevonden en ik denk dat we op de langere termijn naar gas alternatieven en glasopties willen kijken, omdat er nogal wat middelen zijn. Maar vandaag lag onze focus voornamelijk op een hub die een lagere gas naar olie productie platform zou zijn”, voegde hij eraan toe.

Eddy Fränkel, adjunct-directeur van Staatsolie, benadrukte eerder dat de ontdekte maar nog niet getaxeerde gasvolumes van het land werden geschat op 14 biljoen kubieke voet. Aanlanding van gas op het vasteland zou in de eerste plaats de voorgestelde Arco Norte-interconnectie met Guyana en Brazilië ondersteunen, met het potentieel om de Surinaamse bauxiet industrie en voor petrochemicaliën te ondersteunen, verklaarde Fränkel.

APA heeft onlangs succesvolle stroming testresultaten aangekondigd bij de Krabdagu-ontdekkingsput in Blok 58 voor de kust van Suriname.

error: Kopiëren mag niet!