Vrachtvaarders ervaren machtsmisbruik op de Marowijnerivier

ABOP-parlementariër Obed Kanape heeft dinsdag tijdens de openbare vergadering van de Assemblee, de regering aandacht gevraagd voor de situatie van onderdrukking, machtsmisbruik en mishandeling die vrachtvaarders in hun gebied op de Marowijnerivier ervaren van zowel de Surinaamse overheid als de Franse autoriteiten. 

Er wordt tegen de vrachtvaarders, vooral door de Franse autoriteiten, opgetreden op grond van vermeende illegale praktijken, zoals smokkel van goederen. Door de Franse autoriteiten worden boten en goederen in beslag genomen en in brand gestoken. De bootbemanning wordt daarna hulpeloos achtergelaten op een eiland in de rivier. Kanape vraagt de regering om helderheid in deze kwesties.

Hij zegt dat de vrachtvaarders door het optreden van de Franse autoriteiten enorme materiële schade lijden. De parlementariër wees erop, dat een buitenboordmotor een investering kost van tussen de Euro 10.000 tot Euro 25.000. De investering in een boot beloopt als gauw een bedrag van rond de Euro 10.000, en dan wordt nog niet eens gesproken over de waarde van de vracht. De mensen worden door het optreden van de Fransen enorm op kosten gejaagd.

Kanape vroeg de ernstige aandacht van de Surinaamse regering voor deze situatie.

SS

error: Kopiëren mag niet!