Politiebericht inzake aanhouding vier Brazilianen in district Brokopondo

De politie van het bureau Brokopondo heeft zondagavond 31 juli na een telefonische melding vier vreemdelingen bij de aanmeerplaats Li Paw Sam in het district Brokopondo aangehouden, aldus bericht de politie dinsdag 2 augustus.

Volgens de melding verplaatsten deze vier verdachten, R.I. (38), F.R. (50), F.D. (21) en B.J. (36), zich eerder op de dag in twee voertuigen in het district. Zij hielden de bootsman voor dat zij voor werkzaamheden moesten zijn bij het goudveld Bakalo. Daar aangekomen, bleek niemand op de hoogte te zijn van hun aanwezigheid in het gebied en werden zij terug gestuurd naar Afobaka. 

Aan de hand van hun verdachte houding werd de politie in kennis gesteld, die gelijk inspeelde op de melding.

Bij het zien van de agenten probeerden de verdachten zich uit de voeten te maken, maar werden door de politie aangehouden. Op hen werden aangetroffen en inbeslaggenomen scherpe patronen kaliber 9 mm, hagelpatronen kaliber 12, twee vuistvuurwapens van 9 mm, meerschoten jachtgeweer kaliber 12, enkelloops jachtgeweer kaliber 12, handschoenen, kledingstukken die vermoedelijk als maskers worden gebruikt en een aantal kleine scherpe voorwerpen.

Op de vier verdachten, die aangaven dat zij zich voor goudwinningsactiviteiten in het gebied bevonden, werden echter geen goudwinningsmaterialen aangetroffen. Aangezien de politie eerder is geconfronteerd met soortgelijke gevallen, waarbij naderhand bleek dat verdachten zich voor berovingen in het district bevonden, rees het vermoeden dat ook dit viertal zou toeslaan op de goudvelden.

De vier verdachten, van wie drie illegaal in het land blijken te zijn, werden ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de vreemdelingen in verzekering gesteld.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

error: Kopiëren mag niet!