Volksgezondheid start te Meerzorg Borstvoedingsweek

“Bobi merki moro bun gi yu baby”, met deze slogan heeft het ministerie van Volksgezondheid maandag 1 augustus de Borstvoedingsweek gestart. Dit jaar valt de eer te beurt aan het district Commewijne, waar de directeur van Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar, op de RGD-poli Meerzorg het startsein gaf.

De borstvoedingsweek is in het kader van de Wereldborstvoedingsweek, die dit jaar “Step up for breastfeeding, Educate and support” als thema draagt.

Gedurende de Borstvoedingsweek van het ministerie van Volksgezondheid zal de focus gericht zijn op het versterken van de capaciteit van actoren die borstvoeding moeten beschermen, promoten en ondersteunen in de verschillende lagen van de samenleving.

Directeur Gajadhar Sukul legde tijdens zijn toespraak de nadruk op het belang van moedermelk voor de groei en gezondheid van het kind, vooral in de eerste zes maanden.

Hij zei verder, dat wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat borstvoeding de perfecte voeding is voor een baby. Moedermelk verteert makkelijk, heeft de perfecte temperatuur en bevat de juiste voedingsstoffen die het kind nodig heeft om te groeien en om gezond te blijven. “Borstvoeding is afgestemd op de baby”, aldus de bewindsaman. Hij legde uit dat voorlichting over borstvoeding al tijdens de zwangerschapsconsultaties begint. Het ministerie wil via zijn werkarmen extra aandacht hieraan besteden. 

Ook zei hij, dat voorlichting niet een taak van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) en Medische Zending (MZ) alleen moet zijn. Alle poliklinieken zouden moeders bewuster moeten maken van het geven van borstvoeding.

Door borstvoeding te geven hebben moeders ook minder kans om ziek te worden. Directeur Gajadhar Sukul roept moeders op om borstvoeding te geven, omdat dit het beste is voor hun baby. “Moeders, maak er gebruik van, het is gratis. Zorg ervoor dat uw kind de juiste voeding krijgt en dat is borstvoeding”, aldus de Volksgezondheid-directeur. 

error: Kopiëren mag niet!