Geen sprake van voorschot import kunstmest, padie inzaai nog gaande

Er is geen sprake van verstrekte voorschotten aan het bedrijf Petro Orchid voor de import van kunstmest. Dit zegt minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) in een persbericht. 

Er is enkel een contract getekend met het bedrijf om een lading kunstmest van 4.500 ton naar Suriname te halen. Na levering van de kunstmest zou conform afspraken in het contract het geld worden betaald aan het bedrijf. 

Minister Sewdien reageert hiermee op vragen van Bramhdew Rambhadara, voorzitter van de Vereniging van Padieproducenten (VPP), om duidelijkheid over voorgeschoten gelden aan het bedrijf Petro Orchid nadat het bedrijf niet heeft kunnen voldoen aan de leveringsverplichtingen. Petro Orchid heeft na een inschrijving de levering van een partij kunstmest ten behoeve van de rijstsector toegewezen gekregen.

Het bedrijf was de laagste inschrijver met een bedrag van ongeveer SRD 83 miljoen voor de levering van 4.500 ton kunstmest. De VPP-voorzitter suggereerde, dat voorschotten zijn betaald en dat deze gelden ondertussen zijn terugbetaald aan de staat. Minister Sewdien noemt het stemmingmakerij.  

Over de padie inzaai waarvan de VPP-voorzitter Ramdhadarat zegt, dat slechts 9.000 hectare is ingezaaid, betreurt de minister dat de feiten niet eerst worden nagegaan. Volgens de LVV-minister is de padie inzaai nog gaande en is er reeds ruim 23.000 hectare ingezaaid.

SS

error: Kopiëren mag niet!