Protestleider Van Aerde: “Leo Brunswijk is poten eigen mensen aan het zagen”

“Leo Brunswijk is de poten van zijn eigen mensen aan het zagen.” Dit zei Dave van Aerde, een van de protestleiders van de zogeheten Organic Movement in het weekend op zijn Facebook-pagina.

Van Aerde stelt, dat een spraakopname, waarin naar verluid een gesprek tussen een onbekend persoon en Leo Brunswijk is te horen, bewijst hoe erg de situatie is. Hij zegt; “Dit is het tipje van de sluier.” 

“Die voice note is duidelijk. Luister naar wat hij zegt over mensen met wie hij werkt. Laat dit naar buiten komen”, aldus Van Aerde.

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft inmiddels verklaard, dat de functies van zijn broer Leo Brunswijk ingetrokken zullen worden. Het proces daartoe is ingezet, aldus de vicepresident. Nu worden de opvolgers bekeken. Op een na zal Leo Brunswijk alle overige functies binnen de staatsbedrijven neerleggen. 

Tijd om ons te joinen

Van Aerde zegt verder: “Het is tijd om ons te joinen. Niemand kan zeggen dat wij niet integer zijn. Er is een machine gestart tegen ons. Men speelt op de man. Wij vragen alleen openheid van zaken. WIj willen geen nepotisme. We willen dat men eerlijk gaat regeren. Niemand kan zeggen dat wij niet integer zijn. Je hoeft mij niet te vertrouwen. Wij staan voor u.”

Klaag nooit meer als je niet komt. Kom uit het donker, stop met bang zijn. Het is nu of nooit.”

De Organic Movement heeft voor maandag 1 augustus weer een demonstratie gepland en deze keer bij het ministerie van Financien en Planning. Die organisatie staat nog steeds onder leiding van de politieofficieren Sergio Gentle en Raoul Hellings en onder anderen Dave van Aerde, Maisha Neus en Marleen Cameron. Diverse politieke partijen, waaronder de NDP, HVB, DOE en A20, doen inmiddels lijfelijk mee. Ook een aantal vakbonden heeft zich aangesloten. De organisatie heeft via een formeel schrijven een aantal eisen gesteld aan de president.  

error: Kopiëren mag niet!