Politie stelt website Trafficking in Persons in gebruik

De politie heeft zaterdag 30 juli de website Trafficking in Persons (TIP) in gebruik gesteld op de Internationale dag van Trafficking in Persons, zo meldt het Korps Politie Suriname, KPS.

In 2013 werd 30 juli door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de dag waarop meer aandacht wordt geschonken aan TIP-slachtoffers.
De website www.menshasu.org is gericht op informatieverspreiding met als doel de samenleving te informeren over mensenhandel en mensensmokkel. Verder biedt de website de mogelijkheid aan een ieder om een geval van mensenhandel door te spelen aan de politie. De tipgever is niet verplicht haar of zijn naam in te vullen.

De informatie die kan leiden tot het bevrijden van slachtoffers, is zeer belangrijk voor Trafficking in Persons.
De start van de website werd met een druk op de knop verricht door de directeur Operaties KPS, commissaris Bryan Isaacs. Isaacs gaf aan, dat dit voor het Korps Politie Suriname in het algemeen, maar voor Suriname in het bijzonder, een grote mijlpaal is in de bestrijding van mensenhandel.

Op basis van de aanbevelingen in het Tierrapport 2020, heeft het hoofd van de afdeling TIP, inspecteur Letitia Pinas, samen met medewerkers van de afdeling acties ingezet. Een van deze acties was het uitvoeren van een landelijke onderzoek. Hieruit is voortgevloeid het opstellen van een projectplan Mensenhandel. Dit projectplan is in samenwerking met het waarnemend hoofd Bestrijding Zware Criminaliteit, hoofdinspecteur Cherida Dragman, opgesteld.

De internationale organisatie IDB en de Amerikaanse ambassade hebben hun goedkeuring en support gegeven aan de uitvoering van het plan. De websitebouwer en hosting O’media Creative is eveneens een partner in het realiseren van dit doel.
De website is gekoppeld aan het social-media platform van het Korps Politie Suriname.

error: Kopiëren mag niet!