MAS gastheer regionaal treffen Caribische ‘Maritieme Administraties’

De Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) is 28 en 29 juli voor de derde keer gastheer van de Regionale Meeting van directeuren en hoofden van Maritieme Administraties. Verschillende Maritieme Administraties uit voornamelijk het Caribisch Gebied komen bijeen. De openingsceremonie vond woensdag plaats op De Pier van hotel Torarica.

Tijdens de tweedaagse bijeenkomst zal men onder andere worden geïnformeerd over de regelgevende en opleidingsontwikkelingen inzake de internationale en regionale maritieme sector.

Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), verrichtte de formele opening en stelde dat deze sector momenteel in de bloeifase zit. “Als we deze ontwikkelingen optimaal willen benutten, moeten onze havens en maritieme sector voorbereid zijn op onder meer wetgeving, infrastructuur en menselijk kapitaal”, aldus de bewindsman. 

De directeur van de Maritieme Autoriteiten Suriname, Michel Amafo, geeft aan zeer ingenomen te zijn met de bijeenkomst. “Wij juichen dergelijke ontmoetingen toe en wij steunen de samenwerking op alle niveaus, vooral met landen in onze regio.”

Samen met het ministerie van TCT en relevante agentschappen werkt de MAS momenteel aan het bereiken van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s), in het bijzonder doel 5, gendergelijkheid. 

Minister Jubithana is ervan overtuigd, dat met de nieuwste ontwikkelingen in met name de olie- en gassector, Suriname naar verwachting de komende jaren een proces van duizelingwekkende groei zal doormaken. “We willen ook de maritieme industrie faciliteren en elke stimulans bevorderen die kan helpen waarde te creëren in termen van zowel efficiëntie als effectiviteit.”

error: Kopiëren mag niet!