Openbaringen van de huidige situatie afkomstig van districtsbewoners die in Paramaribo wonen – Solidariteit

Coroniaanse vruchten- en honingverkoper: “Tegenwoordig klinkt in elk gesprek, een ondertoon van radeloosheid door. Het succes van de protestdemonstratie is voornamelijk te danken aan het volk dat spartelt in het leven en nu solidariteit toont met elkaar. Zo kan het gebeuren, dat mensen zonder elkaar te kennen een vuist vormen. Niemand kan zich beroepen op zijn of haar leiderschap van de protestdemonstraties die nu aan de gang zijn.” 

Naar de bliksem 

“Het protest is niet iets van de laatste tijd, het is al jaren aan de gang. Als straatverkoper maak ik elke dag toestanden mee, waarbij mensen hun hart luchten, zuchten, klagen en huilen over de noodtoestand. In vrijwel elk gesprek is er een hulpkreet, ondertoon van: we gaan naar de bliksem.”

Op de klippen lopen

“Wie van de personen die zich opwerpen als leiders van de protestdemonstratie kan zweren, dat zij niets hebben gedaan, dat het algemeen belang schaadt? Zij de op het podium klimmen zijn in menig geval politieke opportunisten, die met kant en klare scenario’s op de loer liggen om toe te slaan op momenten waar uit zij munt kunnen slaan.”

Op de klippen lopen

“Het zijn personen die niets te klagen hebben. Zij zijn medeschuldig aan de toestand in het land. Zij bekleden hoge posities, zijn terwijl het volk verzuipt, politiek actief betrokken in het getwist aan de top. De een weet het beter dan de ander, waardoor het land stuurloos op de klippen loopt.”


HD

error: Kopiëren mag niet!