Openbaringen van de huidige situatie afkomstig van districtsbewoners die in Paramaribo wonen – De heren en dames aan de top graven een massagraf

“Ik ben geboren in Nickerie. Na de MULO kwam ik naar Paramaribo om verder te studeren. Ik heb gedurende mijn studententijd gewoond in het Internaat van de Evangelische Broeder Gemeente Suriname aan de Henck Arronstraat. Het was een beschermende omgeving met strenge christelijke regels. In ben hindoe, maar de christelijke discipline heeft mij goed gedaan.”

Carrière 

“Na het IMEAO-1 met goed gevolg te hebben doorlopen ging ik aan de slag bij een groot bedrijf, studeerde verder en maakte carrière. Inmiddels ben ik een leidinggevende binnen en buiten mijn werkkring, getrouwd en moeder van meerderjarige kinderen.”

Makka’s

“Ik heb mij in de stad gevestigd, maar ben mijn Nickerie nooit vergeten. Tijdens long weekends en de vakantie ben ik daar te vinden. Hoewel ik het in Paramaribo niet slecht heb, voel ik me daar echt thuis. Het is een kleine gemeenschap. Er is niet zoveel glitter en glamour als in Paramaribo, het leven is er gemoedelijker. Er is minder verleiding om af te glijden. Het is een kleine gemeenschap. De sociale controle houdt de mensen bij elkaar. Daarmee wil ik niet zeggen dat Nickerie geen makka’s heeft.” 

Gemeenschappelijk 

“Vergis je niet, het doet er niet toe of je in Commewijne, Marowijne, Para, Brokopondo, Sipaliwini, Wanica, Saramacca, Coronie, Nickerie, of Paramaribo woont. Wij zitten allemaal diep in de put. De vele tekortkomingen en de economische crisis vergallen het leven. De heren en dames aan de top zijn niet berekend voor hun taak, ze graven een massagraf.

HD

error: Kopiëren mag niet!