Organic Movement duikt op bij SVB-kantoor

De actievoerders van de Organic Movement waren zich rond tien uur maandagochtend aan het verzamelen in de omgeving van het kantoor van de Surinaamse Voetbalbond, SVB, en het André Kamperveen Stadion. Het Onafhankelijkheidsplein en directe omgeving waren hermetisch door de politie afgesloten en dat leidde tot de nodige verkeerschaos.

De voorzitter van de SVB, John Krishnadath, had maandagmorgen door laten geven, dat de actievoerders geen toestemming hadden gevraagd of verkregen van de SVB om de parkeerplaats van de SVB en het stadion te gebruiken. De bekende actieleiders, waaronder Sergio Gentle – die rondrijdt in een dienstvoertuig – en Dave van Aerde, zijn ter plekke. 

Meriba mengt zich onder demonstranten

Het was rond 10.15 uur nog volstrekt onduidelijk wat er verder zou gebeuren. Her en der in de stad zouden groepjes demonstranten zich hebben verzameld, waaronder een groep met Romano Meriba, pleegzoon van oud-president en NDP-leider Desi Bouterse, zo heeft Dagblad Suriname vernomen.

Dave van Aerde had overigens maandagochtend vroeg nog een boodschap voor de regering welke hij postte op zijn Facebook-pagina:

“Meestal geef ik geen tips aan de regering, maar goed… bij deze: indien u het volk wilt overtuigen dat we met scenario’s bezig zijn, voldoe aan wat eisen. Het zijn namelijk uw beloftes geweest. Dan ligt de bal bij ons en als we dan doorgaan, zijn we meteen ontmaskerd. Voeren we werkelijk de oorlog waarover u het heeft. Volgt niemand ons meer en zijn we exposed als de grote leugenaars, paarse satelliet of racisten die jullie beweren dat we zijn. Simpele schaak move dape yere!!!”

Van Aerde is het beu, dat allerlei scenario’s de ronde doen, terwijl hij niets anders wil dat de regering haar beleid wijzigt en voldoet aan een aantal eisen van de actiegroep. Wat hem betreft hoeft de regering niet weg. Volgens Van Aerde is er geen sprake van een oorlog tegen de regering, ook is er geen sprake van racisme. Het heeft er alle schijn van dat er groepen zijn die uit zijn op een ontwrichting van de huidige situatie, terwijl de Organic Movement slechts een beleidsverandering wil zien en bijvoorbeeld een einde aan onder andere de ‘friends and family’ cultuur.

error: Kopiëren mag niet!