Shai Dharampal maakt zich op voor een optreden in Suriname

Zanger Shai Dharampal is al jaren actief in de muziekwereld. De zanger uit Nederland is binnenkort te bewonderen op het podium in Suriname. Shai is op dit ogenblik lid van de muziekformatie Scream in Nederland. De artiest heeft zich gespecialiseerd in het chutney muziekgenre. Verder zingt hij in meerdere talen. Hij is de frontzanger van de muziekgroep met de bekende artiest Indroniel Roy en zanger Tune. 

Carrière 

Shai is begonnen als harmoniumspeler tijdens mandir diensten toen hij ongeveer 9 jaar was, samen met zijn broer Sandjay (dholak) en zijn vader Radjin Dharampal (dandtaal). Hij heeft nooit lessen gehad.

Rond zijn 15e is hij begonnen met zingen, omdat er al een toetsenist in de vriendengroep aanwezig was en er geen andere functie was. Hij zong destijds van alles, maar uiteindelijk koos hij eind jaren ‘90 ervoor om chutney en anderstalig te zingen. Van 1996 tot 2004 heeft hij gezongen bij Nation Force (band van zijn broer), samen met zangers als Bies Mahabier, Anoep Rambaran en Kissan (Tune). In 2004 werd de naam Nation Force, Scream. Vanaf 2004 heeft Shai met Scream op het podium gestaan met topzangers als Niezaam Wagidhosain, Shekar kumar, Randjai, Lucky en Indroniel. Hij stelt zich ook beschikbaar als freelance zanger voor andere muziekformaties.  

De zanger is meerdere keren in Suriname geweest voor optredens. Dit keer zal de zanger optreden tijdens The Ultra Fun Party van Sikander Bechoe Events.

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!