Jogi (VHP): “Uitspraken Bouva een stap naar oorlog tegen armoede/regering”

In de zaak van de vermiste geldbedragen voor vervalste reçu’s heeft ook VHP-Assembleelid Mahinder Jogi zijn mening gegeven in een interview. 

Geen megafraude

Volgens Jogi is er geen sprake van megafraude. Hij vindt dat dit onderzocht moet worden.”Mik a onderzoek kong”, zegt hij kort en krachtig. Hij is van mening, dat we op zo een manier zullen zien wie de mensen zijn die erbij betrokken zijn. “Niet de olifant is gegaan om reçu’s te halen”, zegt Jogi vervolgens. “Burgers hebben dat gedaan van wie we de informatie nog  niet hebben. Wij willen dat ook weten, de minister van Financiën heeft aangegeven, dat het niet goed te praten valt, want zelfs een vermiste 100 SRD is al veel.”

“De hele omgeving die meneer Bouva creëert moet ophouden” “Bouva zegt dat hij een brievenbus heeft. Waar was de brievenbus toen het geld van de kasreserve, 200 miljoen dollar, was verdwenen? Waar was de brievenbus toen?”, vraagt Jogi zich af

“Het gaat erom, dat het geld van het volk is gestolen, maar dat was ook zo tijdens de vorige regering bij de vermissing van de kasreserve. De beide gelden hadden al een bestemming, dus ze hadden beide hetzelfde doel, maar het geld werd uiteindelijk gebruikt voor een ander doel.” 

Sterke minister van Financiën 

“Minister Achaibersing van Financiën en Planning  is een sterke minister”, aldus Jogi. De uitspraken gedaan door ex-president Bouterse waren ”Ik verklaar de regering de oorlog.” “Dit is een onderdeel van hun oorlog. Dit is een scenario en een hetze. Meneer Parmesar stelt in De nationale Assemblee allerlei vragen waarop hij ook antwoorden heeft gehad. Hij mag dingen aan de orde stellen, maar laten we eerlijk blijven en de minister niet proberen te beschadigen op zo een manier”, aldus Jogi.

“Ik verdedig deze zaak niet, maar het is niet bewezen dat de minister een  stuk heeft getekend.” Het is aldus Jogi juist het ministerie van Financiën die dit heeft ontdekt. “Laat dat onderzoek komen, wie het dan ook is, dan gaan we kijken wat is er allemaal gebeurd? Wie heeft wat gedaan?” Naar zeggen van Jogi is het belangrijk dat de minister het geld terug wil hebben. “Toen de kwestie naschoolse opvang speelde van 120 miljoen, hoorde je  meneer Bouva niet.”

Jogi vraagt zich af waarom hij nu selectief bezig is. “Ik vind niet dat er aanleiding is voor de minister om op te stappen. Hoe de beïnvloeding  plaatsvindt is opmerkelijk. Bouva voert een bepaalde opdracht uit, en ze zijn bezig met een scenario.”

GW

error: Kopiëren mag niet!