“Schaarste medicatie in apotheken te Nickerie?”

Burgers in Nickerie betreuren het ten zeerste, dat ze nu voor hun medicatie moeten betalen. Het lijkt naar hun zeggen erop, dat er geen medicijnen te vinden zijn en dat ze de dupe ervan worden, omdat ze voor elk medicijn dat niet aanwezig is bij de apotheken, de kosten normaal moeten betalen bij particuliere apotheken.

Dokters bezoek

Linda een vrouw van 54 jaar, die woonachtig is in het district Nickerie , heeft recentelijk vanwege haar slecht gezondheidstoestand een bezoek gebracht aan haar huisarts in Nieuw-Nickerie. Na onderzoek werd ze verrast met tal van gezondheidscomplicaties die een dringende medicatie ingreep vereisten. Ze is gewend om naar de dichtstbijzijnde apotheek in de buurt te gaan, maar het liep dit keer niet zoals gewoonlijk. Toen ze aankwam bij de desbetreffende apotheek, werd ze erop geattendeerd dat ze de medicaties niet ter plekke zou kunnen vinden. Dit was voor e vrouw nog niet de druppel die de emmer deed overlopen. Het feit dat er erbij werd vermeld, dat ze bij de particuliere apotheek ook ervoor zou moeten betalen, maakte het vele malen erger voor haar. Ze had het dringend nodig dus ze moest naar de particuliere apotheek gaan.

De tweede keer

Volgens de vrouw heeft ze dit voor de tweede keer in een maand moeten meemaken. Ze gaat naar de apotheek en dan krijgt ze te horen, dat ze de medicatie niet kan krijgen, omdat het niet in voorraad is. Er word dan wel een mogelijke oplossing voorgesteld, maar dat is dan een particuliere apotheek waar men zelf keihard de medicatie moet kopen en die heeft ook niet altijd het gewenste medicijn op voorraad. In het eerste geval was het een geval met haar kleindochter die dringend medicatie voor haar maag moest krijgen. Geen van de apotheken, dus ook niet de particuliere apotheek, had die ene desbetreffende medicatie. Ze was noodgedwongen om familieleden in Paramaribo in te zetten om medicatie vanuit Paramaribo helemaal naar Nickerie te vervoeren.

Gezondheid is belangrijk

Met mevrouw Linda zijn er vele andere burgers die te kampen hebben met het probleem. “Het lijkt wel een kleine geldmakerij”, zegt Raymond boos. Ook deze jongeman kon de nodige medicatie die hij moest krijgen voor zijn bejaarde moeder niet krijgen. Hij betreurt het en vraag zeker aandacht voor de problemen in de apotheken van Nieuw-Nickerie.

“Gezondheidszorg is van eminent belang en daarmee mag nimmer gegrapt worden”, met deze woorden hoopt hij dat het ministerie van Volksgezondheid een handje gaat helpen om dit probleem zo spoedig als mogelijk op te lossen.

GW

error: Kopiëren mag niet!