Nederlandse ANVR wil ingrijpen president Santokhi in kwestie vluchtuitval SLM en gevolgen

De ANVR roept president Chandrikapersad Santokhi op om in te grijpen bij Surinam Airways (SLM). In een brief vraagt de brancheorganisatie om een oplossing voor de vluchtuitval die het bedrijf nu al een halve maand teistert, waardoor reizigers in het ongewisse zitten, zo meldt luchtvaartnieuws.nl. 

De Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen is een Nederlandse organisatie die de belangen behartigt van ondernemingen in de reisbranche, waaronder reisbureaus. De ANVR geeft ook garanties aan reizigers die boeken via een van de aangesloten organisaties.

In de brief verzoekt de ANVR de president en de regering van Suriname er alles aan te doen om de SLM (Surinaamse Luchtvaart Maatschappij) weer in de lucht te krijgen, waarbij een normale en gezonde vluchtuitvoering wordt gewaarborgd en de rechten van passagiers adequaat worden gerespecteerd. “Alleen op deze manier kan de SLM zekerheid geven aan de ANVR-leden zodat zij weer met vertrouwen vluchten van de SLM aan hun klanten kunnen verkopen.”

De brief volgt op een eerder deze week verzonden brief aan de directie van de SLM waarin de ANVR vraagt om duidelijkheid over de situatie bij de SLM. De vluchten van de Surinaamse ‘national carrier’ op Amsterdam (Schiphol), maar ook op Miami in de Amerikaanse staat Florida, zijn (tijdelijk) opgeschort, maar het is nog onduidelijk of daarna weer wordt gevlogen. De financiële situatie van de SLM is verre van rooskleurig. De SLM biedt klanten een latere vlucht aan of een voucher.

“Wij maken ons zorgen over de situatie rond de SLM. De SLM biedt klanten niet een terugbetaling van de tickets voor de opgeschorte vluchten. Dit is niet overeenkomstig de wettelijk regels. Er moet voorts duidelijkheid komen over de toekomst van de SLM. President Santokhi is actief betrokken bij het herstelplan voor de SLM. Dit wordt uiteraard gewaardeerd en wij hebben hem in een brief gevraagd alles te doen om te zorgen voor een normale vluchtuitvoering waarbij de rechten van passagiers worden gerespecteerd. Zo kan er weer vertrouwen komen in het vliegen met de SLM en kunnen ANVR-leden weer met vertrouwen de vluchten van SLM  verkopen”, aldus Walter Schut, adjunct-directeur ANVR.

Opmerkelijk is, dat woensdag, tijdens de wekelijkse Raad van Ministers in Paramaribo, werd besloten dat de kwestie SLM prioriteit geniet bij de regering. “Er is besloten dat de gestrande passagiers zo spoedig mogelijk naar hun plek van bestemming overgevlogen dienen te worden. De regering bemoeit zich nu ook met dat deel. Wij nemen de verantwoordelijkheid als regering dat de passagiers hun bestemming spoedig zullen bereiken”, zei minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Mogelijk volgt deze reactie vanuit de regering op de brief van de gezaghebbende Nederlandse reisorganisatie ANVR.

PK

error: Kopiëren mag niet!