Tranen trekkend Paramaribo

Dagblad Suriname ging rond Ied-ul-Adha op zoek naar goed nieuws, dat een glimlach op de gezichten, plezier in het leven van de ontvangers brengt. Tijdens een rondgang door Paramaribo die begon bij de Dr. Jules Sedney Haven en zich richting centrumstad bewoog, werden stadsgezichten en gedachten van burgers vastgelegd. Helaas valt er zoveel slecht nieuws te melden, dat de positieve kanten van land en volk verduisterd worden.

Goed nieuws beurt op

“Het leven positief benaderen is een geniaal idee. Zonder goed nieuws is er meer stress.  Als u jaagt op goed nieuws, dan zal u wel een vergrootglas nodig hebben, want kwaad nieuws overheerst ontzettend. In de meeste gevallen gaat het om misdaad, wanbeleid, falende leiders, economische- en maatschappelijke problemen en andere tranentrekkende berichten.”

Modderfiguren

Op de T-kruising van de Van ‘t Hogerhuysstraat, Molenpad en Zwartenhovenbrugstraat wordt er papzachte modder gedumpt. Omwonenden en ondernemers schudden het hoofd. Een mevrouw van wie de schoenzool losraakte en uitgleed foeterde. Een ondernemer aan het woord: “De incompetentie van de eigenaar, instanties, organisaties en personen die zich hiermee bezighouden ligt er dik bovenop. Er wordt van alle kanten flink gemodderd.”

Verstandloos?

“De figuren aan de top zijn in vele opzichten niet waard om de vooruitgeschoven positie te bekleden. Er wordt letterlijk-, figuurlijk-, moedwillig en kwaadwillig gehandeld. Of hebben zij geen verstand in het hoofd? Vloeibare modder in de regentijd langs een van de drukste wegen in het land plaatsen is vragen om ongelukken.”

Leefgenot verpest

“Het terrein grenzend aan de haven is al decennialang onbebouwd. Jaren geleden bevond zich een servicestation op die plek. Het is ongetwijfeld iemand of een organisatie met geld, bezittingen, zakenman, iemand die vanwege zijn of haar positie al jarenlang de omgeving ongestoord ontsierd en het leefgenot verpest.”

Vernielingen

“Toen het servicestation werd gesloten verkrotte de opstallen. Uiteindelijk werd het tegen de grond gehaald. Maar nooit echt opgeruimd, ooglijk gemaakt of omrasterd. Gedurende al die jaren heeft de eigenaar weten te voorkomen, dat er voertuigen op het terrein werden geparkeerd. De zwaarbeladen vrachtwagens worden van het havencomplex geweerd. Zij parkeren kriskras op de stoep van de haven. De trottoirbanden, het voetpad, het fiets- en bromfietspad, het wegdek voor de haven is kapotgereden. Hetzelfde vindt plaats aan de Willem Campagnestraat. Het bestemmingsverkeer naar de haven zorgt in de wijde omgeving voor overlast, en verkeersonveiligheid. De belastingbetaler betaald de tol. ”

HD

error: Kopiëren mag niet!