Grote schoonmaakbeurt voor doorgangshuis stichting Nieuw Combé

Het doorgangshuis van stichting Nieuw Combé aan de Kleine Saramaccastraat onder beheer van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) krijgt deze week een grote schoonmaakbeurt. Directrice Maria Misiedjan heeft een schoonmaakbedrijf aangetrokken om de grote wasbeurt uit te voeren.

De verschillende lokaliteiten van het complex, waaronder kamers, een keuken, voorgevel en de schutting, zijn volledig schoon gewassen.

De directrice geeft verder aan, dat deze maand nog een onafgebouwde kamer zal worden afgebouwd middels de inzet van de Civiel Technische Afdeling van ROS. “Al deze activiteiten worden uit eigen middelen van stichting Nieuw Combé gefinancierd”, geeft Misiedjan aan. 

Nieuw Combé is een onderkomen dat al decennia wordt gebruikt door de binnenlandse gemeenschap (marron en inheemsen) in Paramaribo bij voornamelijk rouwactiviteiten en de daarmee gepaard gaande rituele plechtigheden. Door de jaren heen zijn de faciliteiten sterk achteruitgegaan en is een complete renovatie helemaal op zijn plaats.

error: Kopiëren mag niet!