Grondlegger Art of Living op 14 juli in Anthony Nesty Sporthal

“De hele wereld is een familie”

Op 14 juli zal de grondlegger van Art of Living Suriname, Gurudev Sri Sri Ravi Shankar, te zien zijn in de Anthony Nesty Sporthal. Omar Dalmar Alien, docent van Art of Living cursussen, kijkt uit naar deze dag. Hij merkt op dat de organisatie van deze dag in handen is van Art of Living (AoL). “Het is belangrijk dat de grondlegger naar Suriname komt, omdat het alweer 21 jaar geleden is dat hij in Suriname is geweest.”

Dalmar Alien merkt ook op, dat het belangrijk is dat een spirituele leider naar Suriname komt zodat hij de informatie persoonlijk kan overbrengen op de belangstellenden. Hij noemt de wijsheid, de aanwezigheid en het delen van de kennis als belangrijke factoren. “Spiritualiteit is voor iedereen belangrijk. Als voorbeeld noemt hij leiders, die kunnen spiritualiteit gebruiken om zich te realiseren dat wij allemaal een zijn en elkaar toebehoren. Dit is in het belang van land en volk. Op deze manier realiseert men zich dat we deel zijn van elkaar”, zegt Dalmar Alien. 

Hij maakt duidelijk, dat het wel zo is, dat verbetering bij jezelf en in de eigen familie begint, maar dat dit uiteindelijk tot de gehele samenleving dient door te dringen. “Het belang van spiritualiteit is dat wij elkaar helpen en beseffen dat wij allemaal een zijn en ons ook op die manier gaan gedragen, als een samenleving. De hele wereld is een familie. Dit besef tilt onze gehele omgeving naar een hoger niveau. De ultieme visie van de grondlegger is om een stressvrije en een geweldloze wereld te hebben. Daarvoor dienen wij eerst onze negatieve emoties zien kwijt te raken. Stress zal er altijd zijn, maar je moet leren hoe je ermee omgaat.”

Ademhaling

Binnen AoL wordt geleerd, dat elke emotie een bepaald patroon van ademhaling kent. Zo zal iemand die een strandwandeling maakt op een andere manier ademhalen dan iemand die verwikkeld is in een woordenwisseling. De persoon die een strandwandeling maakt is helemaal ontspannen en de ademhaling is veel langer en dieper. De boze persoon heeft een veel kortere ademhaling.

“Wij gebruiken de ademhaling om je emoties te reguleren. Je leert om je ademhaling langer en dieper te maken, zodat je leert omgaan met je emoties.” Op deze wijze leert men om gebalanceerd te blijven en aan oplossingen te blijven denken. Dalmar Alien benadrukt, dat het kan gebeuren dat iemand uit balans raakt, maar belangrijk is hoe je onder dergelijke omstandigheden met de situatie omgaat. “Iemand die gestrest, constant boos en gespannen is gaat anders met een bepaalde omstandigheid om. Hij wijst daarom op het belang van ‘gebalanceerd denken’. 

Op 14 juli zal de grondlegger zijn kennis en ervaring zelf overdragen aan het publiek. “En dat is iets dat je echt zelf moet ervaren”, besluit Dalmar Alien.

RB   

error: Kopiëren mag niet!