Stijgende prijzen en burgers die met een lege maag naar bed moeten

“De prijzen blijven maar omhoog gaan. Ik kan me nog heugen toen 900 ml olie nog geen SRD 30 was en nu is een fles voor SRD 78 te verkrijgen. Heel erg. Dat is een hele grote sprong  en net maar in een paar maanden”, zegt een vrouw in gesprek met Dagblad Suriname.

“Spijsolie was een hype, want iedereen kocht dat en daarnaast had je de belachelijke hype dat toiletpapier ook duur was en nog is. Daar zie je al, dat men in staat is de gekste dingen te doen. Als burger en ouder van drie kinderen vond ik het wel erg, maar ik ben toch aan een goede oplossing gekomen. Voor alles is er een oplossing. Het grootste probleem is nadenken en het oplossen. En dat kunnen velen doen die ervoor hebben gezorgd dat de prijzen zijn verhoogd.”

Een andere vrouw stelt, dat in korte tijd heel wat dingen in prijs verhoogd zijn en in die korte tijd ook heel wat mensen zonder eten naar bed moeten gaan.

“Ik heb het zelf ook mee moeten maken. Ik had dat helemaal niet verwacht, maar ik blijf het volhouden. Kan er geen verandering in komen, want ik ben niet de enige. Ik hou het nog vol, maar er zijn velen die het niet meer aankunnen.”

TM

error: Kopiëren mag niet!