Relevante issues ministerie van AW&J op agenda CARICOM-top van regeringsleiders

De 43ste Reguliere Vergadering van Regeringsleiders van de Caribische Gemeenschap (Conference of Heads of Government of the Caribbean Community) is zondag 3 juli van start gegaan. Een belangrijk issue op de agenda van de regeringsleiders, waarvoor het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) mede verantwoordelijk is, is de Caricom Single Market and Economy (CSME), zo laat het ministerie dinsdag 5 juli weten.

Het ministerie is immers belast met de operationalisatie van het vrij verkeer van bekwame burgers (Skilled Nationals) en de uitgifte van het CARICOM Skilled Nationals Certificaat in Suriname. 

Van belang hier is de introductie van een modern elektronisch systeem om de aanvraag en verwerking van certificaten voor bekwame CARICOM-burgers te digitaliseren. Een ander belangrijk issue op de agenda is een ontmoeting van de regeringsleiders met de Private Sector, Labour and Civil Society, aangezien hier regionale jeugdaangelegenheden, maar ook relevante arbeidsaangelegenheden en issues betreffende het ondernemersklimaat in de Caribische Gemeenschap ter sprake kunnen komen. 

Ter voorbereiding op en belegging van Caricom-top was een commissie ingesteld, bestaande uit vertegenwoordigers van het Kabinet van de President en diverse ministeries. Namens het ministerie van AW&J participeren in deze commissie Genti Mangroe (direktrice Jeugdzaken), Maureen Samuels (Senior Policy Advisor Arbeidsmarkt) en Jason Menso (Fungerend Hoofd Internationale Zaken).

error: Kopiëren mag niet!