2 jaar cel geëist in zaak waarin cocaïne in vergrendelingsstangen zeecontainers werd aangetroffen

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag 5 juli 2 jaar onvoorwaardelijke celstraf met een geldboete van SRD 40.000 bij niet betaling te vervangen door 4 maanden hechtenis geëist tegen de verdachten Wikash K en Vikash B.

In augustus vorig jaar stuitte de Douane recherche op het Jules Sedney Nieuwe Havencomplex op cocaïne die verborgen zat in 64 deurvergrendelingsstangen van 16 lege zeecontainers. Elke container is voorzien van vier vergrendelingsstangen en daarin werd dus cocaïne aangetroffen. Inmiddels is komen vast te staan dat het om 83,220 kilo ging. 

Beide verdachten hebben steeds ontkend iets van die cocaïne geweten te gevveb en zijn reeds door de kantonrechter in vrijheid gesteld. Het Openbaar Ministerie heeft daarom ook hun gevangenneming gevorderd. 

Wikash heeft steeds aangegeven, dat hij op verzoek van ene Bombel een bedrijf moest oprichten. Bombel is een buitenlander en kan zelf geen bedrijf oprichten. Wikash heeft een uittreksel aan Bombel overhandigd en vervolgens heeft Bombel via de Kamer van Koophandel en Fabrieken het bedrijf opgericht. De bedoeling was dat er gezaagd hout geëxporteerd zou worden. Omdat zaken langer duurden importeerde Bombel eerst 12 en daarna 16 containers zout. De container werden hierna weer leeg teruggezonden. Vikash werd benaderd door Wikash om het loopwerk te doen, aangezien Wikash merendeel in het binnenland werkt. Zo leerde Vikash deze Bombel ook kennen.

Uit getuigenverklaringen is deze Bombel ook komen vast te staan. Advocaten Chandra Algoe en Soeres Bhikhie staan de beide verdachten bij, terwijl advocaat Greg Sitaram de verdachte Vikash B rechtsbijstand verleent. 

Het pleidooi is bepaald voor 2 augustus.

error: Kopiëren mag niet!