Iran meldt zich aan om lid te worden van de BRICS-groep van opkomende landen

Iran heeft een aanvraag ingediend om lid te worden van de groep opkomende economieën die bekend staat als de BRICS, zei een Iraanse functionaris maandag.

Het lidmaatschap van Iran in de BRICS-groep, waartoe Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika behoren, “zou voor beide partijen toegevoegde waarde opleveren”, zei een woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

De woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, zei afzonderlijk dat Argentinië ook had aangevraagd om lid te worden van de groep. Argentijnse functionarissen waren niet bereikbaar voor onmiddellijk commentaar.

De Argentijnse president Alberto Fernandez, die momenteel in Europa is, heeft de afgelopen dagen zijn wens herhaald dat Argentinië lid wordt van de BRICS-landen.

“Terwijl het Witte Huis nadacht over wat ze nog meer in de wereld moesten uitschakelen, verbieden of bederven, hebben Argentinië en Iran een aanvraag ingediend om lid te worden van de BRICS”, schreef Zakharova op de Telegram-berichtenapp.

Rusland dringt al lang aan op nauwere banden met Azië, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten, maar heeft onlangs zijn inspanningen geïntensiveerd om de sancties te doorstaan ​​die zijn opgelegd door Europa, de Verenigde Staten en andere landen vanwege de invasie van Oekraïne.

error: Kopiëren mag niet!