Aankondiging AR/VR-headset van Apple vindt waarschijnlijk in januari 2023 plaats

Tijdens WWDC 2022, eerder deze maand, was Apple’s AR/VR-headset eigenlijk de grote afwezige. Veel ontwikkelaars en gebruikers hadden gehoopt een glimp op te vangen van dit nieuwe Apple-product, maar helaas. Vlak na het event kwam Ming-Chi Kuo met een voorspelling, hij denkt dat we de headset volgend jaar kunnen verwachten.

Om precies te zijn, januari 2023. Volgens hem zal Apple aan het begin van het nieuwe jaar een speciaal event houden om de AR/VR-headset aan te kondigen. Later dat jaar zal de verkoop dan starten.

Volgens Kuo zal Apple in januari 2023 een evenement houden om het product te onthullen. realityOS, de software voor ontwikkelaars, zou dan binnen twee á vier weken na het evenement beschikbaar komen.

De headset van Apple is meer dan een VR-bril zoals we die kennen van o.a. Meta (Facebook) of die van de PlayStation. Apple’s headset zal vooral ingezet worden voor ‘mixed reality’. Hiermee wordt de werkelijke wereld gecombineerd met een virtuele omgeving. Dit zou een unieke eigenschap zijn van Apple’s AR/VR-bril. Hierdoor kan de headset breder worden ingezet dan alleen maar games en virtuele apps.

De headset van premium kwaliteit zou volgens de geruchten 8K-displays van hoge kwaliteit bevatten, 15 camera’s voor ultieme beleving, snelladen, wifi 6E, verwisselbare hoofdband en nog veel meer. Ook het prijskaartje zal fors zijn, geruchten vermoeden rond de $ 3000.

error: Kopiëren mag niet!