Stille loop Diakonessenhuis heeft positieve resultaten opgeleverd

Personeel van het Diakonessenhuis heeft deze week een stille loop gehouden naar het gebouw van de Nationale Assemblee om hun misnoegen te uiten. De aanleiding van deze stille loop was het niet verkrijgen van de beloofde 17% salarisverhoging.

De personeelsleden hadden de gelegenheid om samen met hun bondsvoorzitter Robby Naarendorp een petitie in te dienen bij de voorzitter van de Nationale Assemblee, Marinus Bee. Er werd verwacht van de voorzitter en de regering dat er zo spoedig mogelijk een oplossing zou komen voor het probleem waarmee het personeel te kampen heeft. Door de actie van het personeel moesten de klinische, poliklinische en paramedische diensten van de Diakonessenhuis stop gezet.

Dienstverlening Diakonessenhuis hervat

Naar aanleiding van het voorgaande is de regering ingegaan op de kwestie. Met de personeelsleden werd besproken hoe dit probleem verder aangepakt zal worden. De 17% loonsverhoging die er moest komen wordt, aldus het personeel, wel verwacht binnen korte tijd.

Personeelsleden gaven aan Dagblad Suriname te kennen, dat ze de situatie van beloftes al zat waren geworden. Ze hoopten dat de regering een mogelijke oplossing zou brengen en de beloftes vooral na zal komen die ze heeft gedaan. 

Na intensieve onderhandelingen zijn de bond en directie van het Diakonessenhuis uiteindelijk tot overeenstemming gekomen waardoor de acties inmiddels zijn opgeheven. De klinische, poliklinische en paramedische dienstverlening zijn dus weer genormaliseerd.

De gemeenschap wordt door het Diakonessenhuis bedankt voor het getoonde begrip in deze overmachtsituatie. Het Diakonessenhuis zal zich inzetten om de gebruikelijke dienstverlening zo goed als mogelijk voort te zetten, zo liet het ziekenhuis donderdag in een bericht weten.

GW

error: Kopiëren mag niet!