Verkopers hopen op goede aanloop in verband met 1 juli

Enkele klein ondernemers zijn benieuwd naar wat de komende feestdag  1 juli met zich mee zal brengen. Prem, die koto’s en zelfgemaakte sieraden van kralen verkoopt, geeft aan dat hij nu al bezig is met de voorbereidingen voor 1 juli. 

“Ik heb al enkele koto’s gemaakt en sieraden, maar vraag mezelf af of ik meer moet maken. Je hebt burgers die hun cultuur op die dag naar voren willen brengen en het is nu veel te laat om een pakje te laten maken. Vandaar dat ik klaargemaakte koto’s, alsook inheemse kleding verkoop. In het verleden had ik veel meer, maar door de slechte aanloop van vorig jaar probeer ik het een beetje rustig te doen”, zegt Prem.  

Een andere klein onderneemster die al jaren meedoet met de verkoop in het centrum, geeft aan dat zij het rustig aan doet. “Ik doe wel mee met de verkoop, maar ga mijzelf niet voor de gek houden om veel te verwachten. Kijk, alles kost geld; stof, garen etcetera. Je moet van alles betalen en dat heeft ook gemaakt dat de enkele kledingstukken die ik verkoop duur zijn. Mensen klagen nu al over de prijzen, dus van het jaar verkoop ik net maar enkele kledingstukken en meer buitenlandse spullen”, zegt ze. Ze verkoopt zeepsoorten, voedingsmiddelen in blik en tassen. “Ik hoop wel dat de verkoop verandert, maar zolang de prijzen niet veranderen, gaat de verkoop op deze dagen hetzelfde zijn. Even slap of het kan zelfs erger worden.”

Kenneth, die ook een klein ondernemer is, geeft aan dat hij nu niet geconcentreerd is op het verkopen van kleding. Hij is eigenlijk al jaren bezig met opmaken, dus make-up aanbrengen en haar vlechten. Dit jaar besloot hij het heel anders te doen.

“Ik verkoop geen culturele klederdrachten, maar maak een mooi kapsel en breng dus ook make up aan. Het gaat aardig, vooral nu er gefeest mag worden en dat enkele entertainments er zijn. Dan heb ik genoeg klanten. Kleren kopen in deze tijd is veel te duur, maar dat neemt niet weg dat je er niet goed uit mag zien. De meeste klanten zijn dames, grotendeels ‘ding bigi tantas’. Ik heb mijn klantenkring behouden, maar heb op een andere manier mijn diensten verleend.

Een onderneemster die gestoofde vruchten, vruchten op azijn, gebakjes en koekjes verkoopt, geeft aan dat zij normaal mee gaat doen met de verkoop. Zij hoopt dat er veel bezoekers zullen zijn of dat er tenminste enkele activiteiten zullen gehouden worden in de stad. “Maar, ik doe normaal mee aan de verkoop, want los toe fu lekkers moes de. Verkopen in het centrum gaat goed uitkomen. Ik verwacht niet veel, maar hoop het beste.”

TM

error: Kopiëren mag niet!